Dieren verzekering

Waarom een dieren verzekering afsluiten?

Onze huisdieren zijn ons vaak heel erg dierbaar. We hebben een goede band met onze kleine vrienden en willen allemaal niet dat ze iets gebeurd. Toch moeten we er over nadenken wat we doen als onze huisdieren ziek worden of een ongeluk krijgen waardoor ze hulp nodig hebben. Een bezoekje aan de dierenarts kan vaak al erg hoog  in de kosten oplopen. Vaak hebben we dan niet het geld aan de kant liggen om onze huisdieren de juiste zorg te kunnen bieden. Hoe vervelend het ook mag zijn maar uw huisdier wordt niet geholpen als u het niet kunt betalen. Nu staat u voor een vervelende situatie, u huisdier moet geholpen worden maar dat kan niet omdat het te duur is. Om deze reden raden wij u altijd aan om een verzekering af te sluiten voor uw huisdier. Als u huisdier nu ziek wordt kunt u hem alle zorg geven die hij verdient. U hoef niet te letten op de kosten van de zorg voor uw huisdier, de rekening gaat namelijk direct door naar uw verzekeringsmaatschappij. Zorg dus dat u de juiste voorzorgsmaatregelen treft voor als uw huisdier ziek of gewond is.

Huisdieren verzekeren is niet duur

Nu zult u vast denken dat het u maandelijks een hele boel geld kost om uw huisdier te verzekeren. Dit is dus totaal niet het geval! Buiten dat betalen we voor ieder lid uit ons gezin jaarlijks zoon 1500 euro aan onze zorgverzekering. Het verzekeren van een huisdier daar in tegen kost ongeveer 120 euro per jaar. Voor deze 120 euro bent u goed gedekt als u huisdier hulp nodig heeft. De gemiddelde dieren verzekering kost u zoon 10 euro per maand. Voor dat bedrag kunt u uw huisdier toch niet onverzekerd laten rond lopen. Huisdieren zijn immers net zo goed een deel van ons gezin en daar moeten we voor zorgen. Het is dus onze taak om te zorgen dat ze de juiste zorg kunnen krijgen op het moment dat ze deze nodig hebben.

Wij moeten de verantwoording nemen

Helaas kunnen dieren niet voor zichzelf bepalen of ze wel of niet verzekerd worden. Wij als liefhebbend baasje van het dier moeten onze verantwoording nemen en de verzekering voor het dier afsluiten. Het zou namelijk erg vervelend zijn dat bijvoorbeeld uw hond of kat ernstig ziek wordt en deze niet geholpen kan worden. In het ergste geval moet u uw huisdier laten inslapen als u hem niet kunt laten helpen als die gewond of ziek is. Zorg dus dat u goed op de situatie voorbereid bent net zoals u dat met al uw andere familie leden bent. Zorg dat uw huisdier direct de juiste zorg kan ontvangen in geval van nood.

Doe goed onderzoek

Er zijn net als bij onze eigen verzekeringen veel verschillende pakketten en aanbieders. wij raden u dan ook aan om altijd goed onderzoek te doen naar alle aanbieders. Neem de tijd om goed de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Let hier bij voornamelijk op de prijs van de verzekeraar en wat er precies wel en niet gedekt wordt door de verzekeraar. Als u eenmaal een geschikte verzekering heeft gevonden wacht dan niet te lang met het afsluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geld ook voor uw huisdieren. Zorg dat uw dieren zijn verzekerd voor ze ziek worden of een ongeluk krijgen.

 
Copyright 2009 - 2021 | katten-verzekering.com