Inenting kat

Waarom uw kat laten inenten

Als u een kat heeft dan wilt u hier natuurlijk het beste voor. We willen allemaal niet dat onze kat of katten ziek worden. Onze kat is vaak net als de recht van ons gezin een echt deel van onze familie en daar willen we niet van dat er iets ernstigs mee gebeurd.

Onze katten kunnen hun eigen immuunsysteem helaas niet zelf in de beste conditie houden, daar zullen wij een beetje mee moeten helpen waar we dat kunnen. Door uw kat in te laten enten zorgt u ervoor dat het immuunsysteem van uw kat goed blijft, een goede voeding helpt hier ook bij.

Uit recent onderzoek is gebleken dat katten minimaal één keer per jaar een in enting nodig hebben tegen bepaalde katten ziekten. De inenting die uw kat krijgt verhelpt niet voor altijd de ziekten waar uw katje de inenting tegen krijgt, over het algemeen is uw kat net iets langer dan een jaar geholpen met de inenting en om die reden wordt het geadviseerd om dit jaarlijks te herhalen.

Afhankelijk van de leefomstandigheden van uw kat wordt bepaald waartegen uw kat wel en niet ingeënt moet worden. U gaat dus een samen met de dierenarts bespreken hoe de leefomstandigheden van uw kat zijn en aan de hand daarvan krijgt uw kat één of meerdere inentingen om bepaalde katten ziekten te voorkomen. Het is altijd beter om te voorkomen dan te genezen.

Inentingen verhelpen hoge kosten

Als u uw kat jaarlijks laat inenten bij de dierenarts dan  bent u er van verzekerd dat uw kat goed beschermd is tegen bepaalde katten ziekten. Als u kat een katten ziekten krijgt kan hij hier erg ziek van worden en kan dit soms erg lang duren.

Als u een kat heeft die langdurig ziek is dan kan dit erg veel kosten met zich meebrengen. U dient de dierenarts te betalen voor alle onderzoeken en controles wat die bij de kat doet, verder dient u eventuele onderzoeken, foto´s of hart filmpjes te betalen en alle medicatie die uw kat nodig heeft om te herstellen moet betaald worden.

Net als bij mensen hangt in de medische wereld ook bij katten een hoog prijskaartje aan de diensten en producten. De kosten die u heeft bij een langdurig zieke kat kunnen dan al snel in de duizenden euro´s oplopen en de kans is groot dat u dit zelf niet kunt betalen.

In het ergste geval moet u uw kat dan laten inslapen en dat willen we natuurlijk voorkomen. Door jaarlijks bij de dierenarts langs te gaan om uw kat in te laten enten bespaard u zich een hoop ellende. Ook zijn de kosten van een katten inenting vrij laag, u kunt voor enkele tientjes paar jaar uw kat al goed laten helpen bij de dierenarts.

Verzekering voor katten inentingen

Als u een kat heeft dan kunt u het overwegen om een katten verzekering af te sluiten. Als u een katten verzekering heeft dan kunt u uw kat ieder jaar gratis laten inenten bij de dierenarts.

Een verzekering weet ook het belang van de inentingen die uw kat nodig heeft, vaak krijgt u eventuele andere zaken ook niet vergoed als u niet netjes voor de inentingen van de kat bent geweest. Het kan zijn dat uw verzekeraar dan zegt dat u ziekten had kunnen voorkomen als uw kat jaarlijks ingeënt was geworden.

Een katten verzekering dekt u over het algemeen goed tegen alle kosten die u moet maken bij een dierenarts. Een katten verzekering kost vaak maar een paar euro per maand en daar kunt u uw kat dan het hele jaar door goed mee laten helpen.

 
Copyright 2009 - 2021 | katten-verzekering.com