Informatie over Kat in de boom | Katten verzekering

Kat in de boom

Katten zijn natuurlijk speelse beesten over het algemeen. Oke, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een kat hebt die liever lui dan moe is, maar veel katten houden toch wel van een kleine avontuurtje op zijn tijd.
Het kan daarom wel eens gebeuren dat een kat een boom op klimt. In de meeste gevallen zal dit geen probleem zijn. Een kat zal over het algemeen instinctief de weg weer terug naar beneden weten te vinden.
Maar af en toe raakt een kat ook volslagen in paniek en durft niet meer terug naar beneden te gaan. Het resultaat: een kat die in de boom blijft zitten.

Wat te doen als de kat in de boom zit en er niet meer uit durft

Als je merkt dat je kat in de boom zit en hij of zij er niet meer uit durft, dan zul je waarschijnlijk zo snel mogelijk willen dat je kat uit de boom wordt gehaald. Raak echter niet in paniek. Wat kan er nou eigenlijk gebeuren? De kat zit veilig in de boom. En wie weet loopt de kat vanzelf na een kwartiertje rustig naar beneden.

Een ladder of goede buren of vrienden die je willen helpen

Het is meestal niet nodig om meteen de brandweer te bellen. Als je thuis bijvoorbeeld een ladder hebt staan kun je hiermee vaak ook de kat uit de boom halen. Heb je dit niet thuis staan, vraag dan bijvoorbeeld iemand in een bestelbusje om hulp. Het zal je verbazen dat waarschijnlijk iedereen de tijd zal nemen om je te helpen.

Helpt niets: Schakel dan de brandweer in

Mocht niks helpen, dan kun je de brandweer inschakelen. Een brandweer beschikt over alle materialen om dieren in nood te helpen, dus als je kat echt in een benarde positie zit en je ziet geen andere uitweg, dan is dit de oplossing. Soms kost dat geld. Een huisdierenverzekering dekt deze kosten veelal niet.

 

Uw mening telt

Hoe hebt U voor het eerst over deze website gehoord?
 

Afbeeldingen en plaatjes

Dierenartsen marketing

Copyright 2009 - 2022 | katten-verzekering.com