Tips over Kat laten inenten | Katten verzekering

Katten laten inenten

Het is tegenwoordig helemaal niet vreemd om kinderen (baby’s) te laten inenten. Maar liefst 97% van alle Nederlanders laten hun baby inenten tegen een ziekte.
U kunt ook uw kat laten inenten. Als u uw kat laat inenten, dan krijgt uw kat als het ware een klein virus naar binnen gespoten. Dit klinkt gek, maar het gevolg hiervan is dat het lichaam van uw kat automatisch afweerstoffen aan gaat maken.

Als uw kat afweerstoffen aan gaat maken, blijven deze stoffen in het lichaam. Mocht de kat dan in aanraking komen met een virus, dan zullen de afweerstoffen meteen aan het werk gaan. Deze hoeven dan niet meer aangemaakt worden. Daarom kunt u uw kat laten inenten.

Hoe laat ik mijn kat inenten?

Als u wilt dat uw kat ingeënt wordt, dan kan u het beste contact opnemen met uw dierenarts. Vooral voor een kitten is het belangrijk om in te enten, maar ook op latere leeftijd blijft dit belangrijk.
Als u bij de dierenarts komt, zal hij of zij eerst even kijken of uw kat er gezond uitziet en een basis controle doen. Vervolgens wordt er een klein prikje gezet met afweerstoffen. Uw kat kan er best wel eventjes ziek van worden, dat is helemaal niet erg.

Veel mensen denken dat katten die niet naar buiten gaan geen enting nodig hebben. Dit is niet waar. Katten die altijd binnen zijn bouwen een nog slechter immuun systeem op, omdat ze minder prikkels van de buitenwereld krijgen. Als er dan iemand met een virus komt, is dit des te besmettelijker voor uw kat.

De enting dient jaarlijks herhaald te worden.

 

Uw mening telt

Hoe hebt U voor het eerst over deze website gehoord?
 

Afbeeldingen en plaatjes

Dierenartsen marketing

Copyright 2009 - 2021 | katten-verzekering.com