Katten vaccinatie

Waarom is een katten vaccinatie belangrijk

Veel mensen hebben een kat en deze kat heeft net als de rest van ons gezin zorg en liefde nodig. De liefde geven we onze kat allemaal, maar de juiste zorg helaas nog niet. Dit is niet omdat we dit niet willen, maar meer omdat we er ons niet van bewust zijn. Onze kat kan niet zelf aan zijn weerstand werken, dat zullen wij voor onze kat of katten moeten doen. Om de weerstand van een kat op peil te houden en er voor te zorgen dat er geen ziektes voorkomen, dient u uw kat jaarlijks te laten vaccineren. Als u uw kat krijgt dan dient u voor de eerste katten vaccinaties naar de dieren arts te gaan. Deze eerste vaccinaties wat uw kat krijgt zijn erg belangrijk voor de weerstand en gezondheid van uw katje. Na de eerste vaccinaties kunt u er één à twee jaar wachten voordat u uw kat weer laat vaccineren. Deze jaarlijkse vaccinaties zorgen ervoor dat uw kat niet vatbaar is voor veelvoorkomende katten ziektes. Als u kat één van deze ziektes krijgt dan kan dit u veel geld kosten en kan het zelf betekenen dat u uw kat moet laten inslapen. We willen natuurlijk allemaal niet dat onze kat ziek wordt en om die reden moeten we er aan doen wat we kunnen.

Katten vaccinaties halen

Als u uw kat wilt laten vaccineren, dan dient u hiervoor een afspraak te maken bij uw dierenarts. U dient eerst telefonisch contact op te nemen met de assistent van de dierenarts, deze zal samen met u een afspraak maken voor wanneer u terecht kunt bij de dierenarts voor de betreffende vaccinaties. Als u voor de katten vaccinatie naar de dieren arts komt, dan zal er meteen een algemene controle plaatsvinden bij uw kat. Deze algemene controle is om te verzekeren dat uw kat verder geen problemen heeft die eerst verholpen moet worden. Als u kat helemaal in orde is dan kan ze gewoon de vaccinaties krijgen. Als het de eerste keer is dat u de vaccinaties komt laten doen na de eerste vaccinaties die u dient te halen, dan bespreek u de leefomstandigheden van uw kat samen met de dierenarts. De dierenarts zal de leefomstandigheden van uw kat noteren en aan de hand hiervan krijgt uw kat één of meerdere vaccinaties. Als de leefomstandigheden van uw kat veranderen in de loop van de tijd, dan dient u dit aan te geven bij uw dierenarts. De dierenarts stelt vast welke vaccinaties uw kat nodig heeft aan de hand van de leefomstandigheden van uw kat, het is dus belangrijk dat u uw dierenarts hier goed van op de hoogte houdt.

Katten vaccinaties betaald krijgen door de verzekering

Als u een kat heeft dan kunt u er voor kiezen om een katten verzekering af te sluiten. Met een katten verzekering dekt u zich tegen kosten die u maakt bij de dierenarts. De kosten van zo'n katten verzekering zijn vaak niet meer dan 15 euro per maand. We raden dan ook altijd aan om een katten verzekering af te sluiten om uw kat te verzekeren van goede zorg. De kattenverzekeringen dekken over het algemeen de kosten van kattenvaccinaties. De verzekeraars erkennen ook het belang van deze vaccinaties en weten dat de kat op latere leeftijd dan minder ziektes zal krijgen. Als u kat minder ziek wordt op latere leeftijd dan is dit natuurlijk erg voordelig voor de verzekeraar.

jaarlijkse katten vaccinatie

Als u dus een kattenverzekering heeft, dan raden wij het helemaal aan om een jaarlijkse katten vaccinatie te gaan halen met uw kat. Als u nog geen katten verzekering heeft dan kunt u deze simpel en snel afsluiten. Als u dan naar de dierenarts gaat kunt u uw katten verzekeringsgegevens doorgeven en dan zal de rekening van de vaccinatie naar uw verzekeraar gaan. We willen zo lang als mogelijk genieten van onze katten, maar om dat te doen moeten ze wel gezond blijven. Onze katten zijn vaak net als de rest van onze familie een echt lid van het gezin. We moeten onze kat dus de zorg geven die ze nodig hebben, net zoals we dat bij de rest van ons gezin doen. Laat het dus niet achterwegen en begin vanaf dit jaar met uw kat jaarlijks te laten vaccineren.

 
Copyright 2009 - 2021 | katten-verzekering.com