Vaccinatie katten

Laat uw kat vaccineren

Als u een kat heeft dan wilt u hier natuurlijk zo goed als mogelijk voor zorgen. Als u kleine katje krijgt dan dient u binnen de eerste 2 weken uw kat in te laten enten tegen een aantal baby ziekten. Het is sterk aan te raden om zo snel als mogelijk naar de dierenarts te gaan om deze vaccinaties te halen.

Na de eerste vaccinaties hoeft het katje de komende tijd geen vaccinatie meer te krijgen, maar het is aan te raden om uw kat gedurende zijn hele leven in te laten enten tegen ziektes als dat nodig is.

Iedere kat is anders en dus ook niet iedere kat heeft de zelfde vaccinaties nodig. Het ligt aan de leefomstandigheden van uw kat welke en hoeveel vaccinaties uw kat per jaar nodig heeft.

Door de vaccinaties van uw kat goed bij te houden voorkomt u dat uw kat ernstig ziek wordt. Als u kat ernstig ziek wordt dan kunnen de kosten van de dierenarts vaak erg hoog oplopen. Buiten dat het financiële aspect dan niet prettig voor u is, heeft u tot overmaat van ramp ook nog een doodziek katje en dat wilt u natuurlijk niet.

Uit recent onderzoek is gebleken dat de bescherming bescherming die uw katten van een vaccinatie krijgen niet langer standhoud dan 1 jaar. Om ernstige ziektes bij u kat te voorkomen dient u dan ook minimaal 1 keer per jaar een vaccinatie te gaan halen bij de dierenarts.

Kosten katten vaccinatie

Een katten vaccinatie is vaak niet erg duur. U bent meestal voor slechts enkele tientjes per jaar geholpen bij de dierenarts. De kosten die u maakt om uw kat goed gezond te houden en te laten vaccineren zijn vaak vele malen lager dan de kosten die u maakt als uw kat ernstig ziek is.

Ook kunt u zich laten verzekeren bij een katten verzekering. Doordat u verzekerd bent krijgt u de kosten van de katten vaccinaties vergoed en dan kost het u helemaal niks behalve het eigen risico. Het eigen risico van een katten verzekering is vaak niet hoger dan 10 euro per jaar.

Als u dus een katten verzekering afsluit dan kunt u uw katten al laten vaccineren voor ongeveer 10 euro per jaar. Ben voorbereid en dek uzelf in tegen kosten door een goede katten verzekering af te sluiten. Hierdoor kunt u uw katje gezond houden en hem alle vaccinaties geven die nodig zijn.

Voordelen van uw katten laten vaccineren

Als u uw katten laat vaccineren dan heeft dit enkele voordelen. We zullen de voordelen voor u opsommen zodat u een goed beeld heeft van de redenen waarom u uw kat dient te laten vaccineren.

  • Uw heeft meer zekerheid dat uw kat gezond blijft
  • Door uw kat te laten vaccineren heeft u een grotere kans dat uw kat een oudere leeftijd bereikt
  • Door uw kat te laten vaccineren is de kans klein dat uw kat langdurig ziek wordt waardoor u veel kosten moet gaan maken.
  • U komt jaarlijks bij de dierenarts waardoor uw kat jaarlijks gecontroleerd kan worden.

 

 
Copyright 2009 - 2021 | katten-verzekering.com